Vind de beste specialist voor jouw project!

Gratis & vrijblijvend

Badkamerrenovatie

Met een badkamerrenovatie maak je de badkamer van je dromen. Ben je je huidige badkamer zat, of is het sanitair verouderd? Knap deze dan op met een renovatie. Op deze pagina lees je alles over de verschillende mogelijkheden, de kosten en waarom het belangrijk is een specialist in te schakelen.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Door offertes te vergelijken, kies je je vakman bewust. Kies bijvoorbeeld voor degene met de laagste prijs of de specialist die het snelst aan de slag kan. De offertes zijn helemaal gratis en vrijblijvend, je zit nergens aan vast. Door te vergelijken weet je zeker dat je niet te veel betaalt!

Waarom een badkamerrenovatie?

Met het renoveren van je badkamer profiteer je van verschillende voordelen:

 • Je begint en eindigt elke dag in de badkamer. Met een gerenoveerde badkamer naar je wensen start je dag met meer energie.
 • Een (kleine) renovatie is vaak goedkoper dan een volledig nieuwe badkamer. Is het tegelwerk nog in orde? Pak dan alleen het sanitair aan.
 • De mogelijkheden zijn eindeloos: ga voor een designbadkamer met een spa-bad en sfeerverlichting, of ga voor een budgetvriendelijke uitrusting.
 • Een renovatie is een mooi moment om de indeling van de ruimte te veranderen, daarmee kun je veel ruimte winnen. Meer over totale woningrenovatie vind je hier.


Wat kost een badkamer renoveren?

Wanneer je kiest voor een volledige renovatie van je badruimte, moet je rekenen op een gemiddelde prijs tussen de €3.500,- en €10.000,-, afhankelijk van de luxe die je wilt. Wil je losse onderdelen vervangen? Een nieuwe douche kost gemiddeld €600,- tot €1.800,- en een ligbad €850,- tot €2.500,-. Voor het plaatsen van een nieuw toilet moet je rekenen op gemiddeld €450,- tot €900,-.

Benieuwd naar meer kosten van badkamer renoveren?

In de volgende prijstabel vind je een handig overzicht van gemiddelde prijzen van badkamerrenovaties. Omdat de mogelijkheden eindeloos zijn, is het lastig om exacte kostprijzen te geven.

Badkamer renoveren: kosten

Type renovatie Gemiddelde prijs*
Volledige badkamerrenovatie (9 m²) €3.500,- tot €10.000,-
Maken badkamerontwerp €250,- tot €450,-
Douche €600,- tot €1.800,-
Ligbad €850,- tot €2.500,-
Wastafel €400,- tot €750,-
Toilet €450,- tot €900,-
Kraan €150,- tot €400,-
Sauna €1000,- tot €3000,-
Nieuwe vloer €800,- tot €1.800,-
Vloerverwarming €750,-
Betegelen wanden €800,- tot €1.600,-
Leidingwerk verleggen €300,- tot €750,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw, materiaalkosten en montage. Vraag gratis offertes aan!

Kosten badkamerrenovatie

€3.500,- tot €15.000,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven)

Budget optie
€3.500,- tot €5.000,-

Geen sloopwerk
Nieuwe douchecabine en wastafel
Vernieuwen badkamermeubels
B-merken

Luxe optie
€8.000,- tot €15.000,-

Volledige renovatie
Nieuw sanitair en badkamermeubels
Wanden en vloer betegelen
Luxe materialen

Gratis offertes vergelijken

Deze factoren beïnvloeden de totaalprijs

Omdat de mogelijkheden van een badkamerrenovatie oneindig zijn, zijn er ook veel factoren die de totaalprijs bepalen. Over het algemeen geldt: hoe meer je verbouwt, hoe hoger de kosten.

Welke keuzes bepalen je totaalprijs?

 • Moeten er water- of afvoerleidingen verplaatst worden? Dit kost de vakman extra arbeidstijd en soms zijn er ook nieuwe leidingen nodig.
 • De keuze voor het sanitair en de tegels bepaalt voor een groot deel de kosten. Wil je een standaard ligbad, of een badkuip met wellness? Hoe meer mogelijkheden, hoe hoger de prijs.
 • Ga je voor een volledige renovatie of een gedeeltelijke? Het spreekt voor zich dat de kosten van het renoveren van de gehele badkamer hoger liggen dan wanneer je alleen losse onderdelen aanpakt.

Bespaar op de kosten van je badkamerrenovatie!

Vergelijk gratis offertes en kies de specialist met de beste deal.

Badkamerrenovatie

Badkamer laten renoveren? Dit zijn de mogelijkheden!

Met het renoveren van je badkamer kun je alle kanten op. Of je nu een snelle renovatie van alleen kapotte onderdelen wilt, of een volledige opknapbeurt: een renovatiespecialist is je graag van dienst. Heb je specifieke wensen, zoals een badkamer voor senioren? Ook dat is mogelijk. Hieronder lees je meer over de verschillende mogelijkheden. Of vraag een specialist uit de buurt naar de beste opties voor jou!

Welke renovaties kun je laten uitvoeren?

 • Badkamerrenovatie in 1 dag: geen lange verbouwing en snel resultaat.
 • Badkamerrenovatie zonder breken: een cosmetische ingreep.
 • Volledige badkamerrenovatie: een complete make-over.
 • Badkamerrenovatie senioren: voorzien van alle gemakken.

Badkamerrenovatie in 1 dag

Wil je wel een vernieuwd badkamer, maar geen ingrijpende verbouwing? Met een badkamerrenovatie in 1 dag krijg je precies wat je wilt. Een strak georganiseerd proces heeft tot resultaat dat je niet lang in een vervelende verbouwing zit. Met enkele kleine aanpassingen zorg je ervoor dat je badkamer en als nieuw uitziet. Daar heb je jaren plezier van!

Wat zijn de mogelijkheden?

Bij een badkamerrenovatie in 1 dag worden kapotte of verouderde sanitaire onderdelen vervangen. Ook kun je van een ligbad bijvoorbeeld een inloopdouche maken. Omdat er geen tijd is om leidingen te verleggen, kun je de indeling van de badkamer niet (veel) aanpassen.

Geen lange verbouwing, maar een vernieuwde badkamer in 1 dag! Van het nieuwe sanitair heb je jaren plezier.

Badkamerrenovatie zonder breken

Er wordt vaak gedacht dat er bij een badkamerrenovatie altijd hak- en breekwerk nodig is, maar dat is niet het geval! Je kunt namelijk ook kiezen voor een badkamerrenovatie zonder breken.

Wat houdt dit in? Over het bestaande tegelwerk plaatst de specialist strakke systeemwanden, waarop nieuwe tegels geplaats kunnen worden. Daarnaast wordt het sanitair vervangen door nieuwe. Ook is het mogelijk om leidingen te verleggen. Een moderne pvc-vloer kan gemakkelijk over de bestaande tegelvloer geplaatst worden.

Wat zijn de voordelen? Een badkamerrenovatie zonder breken is goedkoper dan een totale renovatie. Bovendien zijn de werkzaamheden sneller klaar en zit je niet lang in de rommel en herrie.

Volledige badkamerrenovatie

Bij een volledige badkamerrenovatie worden alle sanitair en vloer en wandtegels vervangen door nieuwe. Het gemakkelijkste is om de indeling van de badkamer hetzelfde te houden, maar het is ook mogelijk om leidingen te verplaatsen.

Je kiest zelf of je een basic badkameruitrusting wilt, een gemiddelde badkamer of een zeer luxueuze badruimte.

Hoe lang duurt het?

Afhankelijk van de werkzaamheden is de badkamerspecialist een tot drie weken in je huis bezig met de renovatie. Houd er rekening mee dat je in deze periode geen gebruik kunt maken van je badkamer. Regel van tevoren een plek waar je kunt douchen.

Een volledige badkamerrenovatie is een minder ingrijpende klus dan het plaatsen van een compleet nieuwe badkamer. Wel geniet je jarenlang van volledig vernieuwd sanitair!

Badkamerrenovatie senioren

Tegenwoordig blijven veel mensen langer thuis wonen, waardoor vaak de wens ontstaat om de badkamer aan te passen. Een veilige badkamer is misschien wel de belangrijkste woningaanpassing wanneer we ouder worden.

Wat zijn de mogelijkheden? Vervang je ligbad door een ruime inloopdouche met een comfortabel douchezitje. Of kies juist voor een handig instapbad met een deurtje, zodat je niet meer over de rand hoeft te klimmen. Ook is het verstandig om te kiezen voor een antisliplaag in de douche of de gehele badkamer. Dan is de kans op een glijpartij veel minder groot. Daarnaast kun je beugels rond de wastafel laten plaatsen voor extra steun.

Badkamer renoveren

Stappenplan badkamerrenovatie

Een badkamerrenovatie verloopt in principe volgens de volgende stappen:

 • Stap 1. Vergelijk offertes en kies de expert die het best bij je wensen past.
 • Stap 2. Je maakt met de renovatiespecialist een plan voor de renovatie. Zorg ervoor dat het beoogde eindresultaat duidelijk is en dat alle afspraken zwart op wit staan.
 • Stap 3. De vakman begint met het verwijderen van het oude sanitair en wand- en vloertegels.
 • Stap 4. Indien nodig worden water- en afvoerleidingen vervangen of verplaatst. Ook de wandcontactdozen en de lichtpunten worden nu geplaatst. Voor de leidingen freest de specialist sleuven in de muur.
 • Stap 5. Alle wanden en de vloer worden met professioneel stucwerk glad gemaakt.
 • Stap 6. De vakman plaatst de nieuwe wand- en vloertegels.
 • Stap 7. Nu kunnen het sanitair en de verlichting gemonteerd worden.
 • Stap 8. De specialist werkt de badkamer af door alles netjes af te kitten en de ruimte schoon te maken.
 • Stap 9. Je geniet jarenlang van je gerenoveerde badkamer!

Een vernieuwde badkamer tegen een gunstige prijs!

Met een badkamerrenovatie krijg je de badkamer van je dromen.

Waarom een badkamerspecialist inschakelen?

Het is altijd verstandig om een professionele badkamerspecialist in te schakelen voor je badkamerrenovatie. Waarom? Omdat de renovatie dan snel en vakkundig uitgevoerd wordt.

De grootste voordelen van een vakman op een rij:

 • Met een badkamerexpert verloopt de verbouwing zo snel mogelijk. Je zit niet wekenlang in de troep en geniet sneller van je nieuwe badruimte.
 • Sloopafval en oud sanitair wordt voor je afgevoerd, je hoeft niet zelf vaak naar de vuilstort te rijden.
 • Alleen met een vakman weet je zeker dat het sanitair op de juiste manier geplaatst wordt. De kans op vervelende problemen is veel kleiner dan wanneer je zelf aan het klussen gaat.

Dit doet een badkamerspecialist voor je:

 • Het maken van een ontwerp waardoor de ruimte zo praktisch mogelijk ingedeeld wordt.
 • Het verplaatsen van water- of afvoerleidingen, wanneer deze niet (meer) op de juiste plaats zitten.
 • Het vakkundig plaatsen van nieuw sanitair en het monteren van alle leidingen.
 • Het betegelen van zowel de wanden als de vloer.
 • Het plaatsen en monteren van verlichting waar je dat wilt.

Aannemer badkamerrenovatie

Aannemer badkamerrenovatie nodig? Handige tips!

Je wilt natuurlijk zeker weten dat je badkamer in goede handen wanneer je deze laat opknappen door een specialist. Ook is het fijn om te weten dat de afgesproken prijs voor de klus een redelijke prijs is. Hoe weet je dat zeker? Door offertes te vergelijken!

Waar let je op bij het vergelijken?

 • Is er haast bij de renovatie? Kijk dan welke expert het snelst tijd voor je heeft.
 • Een goede badkamerspecialist geeft je graag informatie over de mogelijkheden en deskundig advies voor jouw situatie.
 • Op de factuur van een vakkundige expert zijn de kosten overzichtelijk ingedeeld in verschillende categorieën, zoals materiaalkosten, arbeidskosten, voorrijkosten en btw.
 • Een keurmerk getuigt van goede kwaliteit.

Keurmerken

Bij een badkamerrenovatie is het verstandig om te kijken of je vakman en de gebruikte materialen zijn voorzien van een van de volgende keurmerken:

 • Het KOMO-keurmerk geldt voor zowel specialisten als voor de gebruikte materialen. De kwaliteit hiervan wordt regelmatig getoetst, zodat je zeker weet uitstekende service en sanitair te krijgen.
 • De KIWA Certificering staat voor kwaliteitsproducten, -service en –processen. Veiligheid en efficiëntie staan hoog in het vaandel bij badkamerspecialisten met dit keurmerk.
 • Wil je geen risico lopen met je badkamerrenovatie? Met een BouwGarant-aannemer weet je zeker dat je badkamer in goede handen is.
Meer informatie over:
KOMO-keurmerk
KIWA Certificering
Bouwgarant


Vakman gezocht voor het renoveren van je badkamer?

Vergelijk gratis én vrijblijvende offertes!

Badkamerrenovatie ideeën

Zoals gezegd zijn de mogelijkheden van het renoveren van je badkamer oneindig. Je kunt het zo groots aanpakken als je zelf wilt.

Laat je inspireren door de volgende leuke ideeën:

 • Ga je voor de budgetvriendelijke keuze? Kies dan voor merkloos sanitair met een tijdloze uitstraling.
 • Kies voor een regendouche om je inloopdouche naar een hoger plan te tillen.
 • Laat niet alle wanden betegelen, maar kies voor een stoere betonlook of waterbestendig sauswerk voor een modernere uitstraling.
 • Wil je alle mogelijke luxe? Kies dan voor een design sanitair en een ligbad met wellnessfunctie.
 • Met een speciaal ontworpen lichtplan creëer je de perfecte sfeer op ieder moment van de dag.

Goedkope badkamerrenovatie? Zo bespaar je op de kosten!

Met de volgende vier tips houdt je de kosten van je badkamerrenovatie zo laag mogelijk:

 • Voer zelf kleine werkzaamheden uit om te besparen op de arbeidskosten van een vakman. Je kunt bijvoorbeeld kleine sloopwerken zelf doen of het afvoeren van het sloopafval.
 • Kies voor een badkamerspecialist bij je uit de buurt om de voorrijkosten zo laag mogelijk te houden.
 • Laat niet je hele badkamer renoveren, maar enkel de onderdelen die aan vervanging toe zijn.
 • Vergelijk offertes en kies de specialist met de beste prijs!

Renovatie badkamer

Badkamerrenovatie uitvoeren? Gratis offertes vergelijken!

Met een badkamerrenovatie geeft je een geheel nieuw uiterlijk aan deze belangrijke ruimte in je huis. Met kleine veranderingen kun je al een groot verschil maken, maar je kunt ook voor een complete opknapbeurt gaan. Het is altijd verstandig om een ervaren badkamerspecialist in te schakelen. Dan ben je verzekerd van een snelle en kwalitatieve plaatsing van je nieuwe badkameronderdelen.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Kies je badkamerspecialist bewust, zodat je altijd een vakman hebt die precies bij je wensen past. Zo ben je verzekerd van de beste kwaliteit voor de laagste prijs!