Vind de beste specialist voor jouw project!

Gratis & vrijblijvend

Gevelrenovatie

Met een gevelrenovatie knapt de uitstraling van je huis enorm op! Laat je gevel renoveren als het metselwerk of de voegen beginnen af te brokkelen, als er scheuren in de muur zitten of als je gewoon de uitstraling van je huis wilt vernieuwen. Op zoek naar een gevelrenovatiespecialist?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt zo snel mogelijk de prijsopgaven van meerdere experts in jouw regio. Kies de vakman met het beste aanbod en je bespaart zo tot wel 40% op de kostprijs.

Meer weten over het renoveren van je gevel? Lees dan verder. We geven je een indicatie van de prijzen en de grootste voordelen. Ook krijg je meer informatie over de vele mogelijkheden én lees je hoe je bespaart!

Waarom de gevel renoveren?

Twijfel je over een gevelrenovatie? Een gevel renoveren heeft belangrijke voordelen. Met een renovatie bescherm je de gevel tegen neerslag en kou en verleng je de levensduur. Je kunt de uitstraling van het huis flink verbeteren, waardoor de waarde van je huis ook nog eens stijgt! Eén van de belangrijkste voordelen is waarschijnlijk dat je wooncomfort enorm stijgt. Je huis is beter geïsoleerd en je hebt minder last van tocht- of vochtproblemen in de woonkamer.

De belangrijkste voordelen op een rij:

 • Je woning stijgt in waarde.
 • Een gevelrenovatie verbetert de isolatie van je huis.
 • Gevel renoveren verbetert ook de uitstraling van het pand.
 • De werkzaamheden beschermen de gevel en verlengen de levensduur.


Wat kost een gevelrenovatie?

De gevelrenovatie kosten zijn afhankelijk van de werkzaamheden die je uitvoert. De prijs voor het verwijderen van voegwerk ligt tussen de €40,- tot €42,- per m². De kostprijs voor het voegen zelf start rond de €10,- per m² en het vervangen van gebroken gevelstenen kost gemiddeld €12,50 per steen.

Wil je ook je schoorsteen opknappen? Hiervoor starten de prijzen vanaf €500,-. Voor deze prijs heb je een gedeeltelijke of complete renovatie van de schoorsteen, waarbij deze ook beter beschermd is tegen kou, neerslag en regen.

Na de gevelrenovatie is het aan te raden de muur te impregneren. Hiervoor liggen de kosten rond de €8,50 per m². Zo behoud je de mooie uitstraling van de gevel langer!

Gevelrenovatie: prijzen

Renovatiewerkzaamheden Gemiddelde prijs* Beschrijving
Voegwerk verwijderen €40,- per m² Met een hakhamer met luchtdruk
€42,- per m² Manueel (arbeidsintensiever)
Gebroken gevelstenen vervangen €12,50,- per steen Kapotte stenen vervangen
Vervanging van raamdorpel €35,- per uur Dorpel of latei vernieuwen
Schoorsteenrenovatie vanaf €500,- Gedeeltelijke of complete renovatie van de schoorsteen
Nieuw voegwerk vanaf €10,- per m² Compleet nieuw voegwerk
Impregneren vanaf €8,50 per m² Bescherming tegen vocht

*Let op: dit zijn richtprijzen incl. btw en arbeidskosten. Vraag gratis offertes aan via het offerteformulier.

gevelrenovatie

Deze factoren beïnvloeden de gevelrenovatie kosten

De prijzen voor een gevelrenovatie verschillen enorm. De werkzaamheden die je laat uitvoeren hebben de grootste invloed op de kostprijs. Daarnaast spelen ook zaken zoals voorrijkosten en de materiaalkosten bij het bepalen van de kostprijs.

De gevelrenovatie kosten zijn afhankelijk van deze factoren:

 • De tarieven van de specialisten: elke specialist bepaalt zelf zijn tarief, dus de prijzen kunnen per gevelrenovatie bedrijf verschillen.
 • De werkzaamheden die je laat uitvoeren: hoe groter de werkzaamheden, des te hoger de kosten. Je bent natuurlijk goedkoper uit als je alleen de voegen vervangt.
 • Eventuele voorrijkosten: de meeste gevelrenovatie experts brengen voorrijkosten in rekening. Kies dus voor een vakman in de buurt om te besparen op de voorrijkosten.
 • De gekozen materialen: bij een gevelrenovatie heb je de keuze uit verschillende materialen en voegsoorten. Kies voor de goedkoopste soort om te besparen op de kostprijs.
Laat je een dakrenovatie uitvoeren en isolatie plaatsen? Hiermee kun je mogelijk een subsidie aanvragen! Om in aanmerking te komen voor de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis moet je investeren in minimaal 2 energiebesparende maatregelen.

Gevel renoveren en besparen op de kosten?

Vergelijk gratis offertes en kies de vakman met het beste aanbod!


Gevel laten renoveren: welke mogelijkheden zijn er?

Bij gevelrenovaties zijn er veel verschillende mogelijkheden. Welke werkzaamheden je moet laten uitvoeren, is volledig afhankelijk van de staat van je muur en je wensen. Wil je alleen de uitstraling van de gevel verbeteren, kies er dan voor om kapotte gevelstenen en verouderde voegen te vervangen. Wil je ook de isolatie verbeteren, dan is het slim om te kiezen voor gevelisolatie!

Hieronder lees je meer over de vele mogelijkheden bij een gevelrenovatie. Wil je weten wat dit ongeveer kost? Vraag dan gratis offertes aan en bespaar bovendien tot wel 40% op de kostprijs.

gevelrenovatie

Voegwerk vervangen of nieuw voegwerk

Eén van de mogelijke klussen is het vervangen van de voegen. Zonder dat je het waarschijnlijk doorhebt, hebben de voegen een hele grote invloed op de uitstraling van je huis. Met het vernieuwen van de voegen geef je de gevel een vernieuwde uitstraling en verbeter je bovendien de isolatie en vochtwering.

Wanneer voegen vervangen?

Als je merkt dat de voegen beginnen af te brokkelen of beschadigd zijn door scheuren is het tijd voor nieuwe voegen. Beschadigde voegen zien er slordig uit en zijn vaak de oorzaak van grote vochtproblemen in huis. De vakman slijpt of hakt de oude voeg uit het metselwerk. Daarna plaatst hij nieuwe voegen.

Je hebt hierbij de keuze uit verschillende soorten voegen, zoals deze:

 • Knipvoeg
 • Snijvoeg
 • Platvolvoeg
 • Schaduwvoeg
 • Verdiepte voeg

Gevelstenen vervangen

Als je gevelstenen kapot zijn, moet je deze laten vervangen. Beschadigingen ontstaan meestal door ouderdom. De stenen worden broos en brokkelen af. Een andere oorzaak van kapotte gevelstenen is een scheur in de gevel.

Hoe vervang je de gevelstenen?

Een vakman slijpt eerst de voegen rondom de beschadigde stenen weg. Dit maakt het mogelijk om de steen te verwijderen zonder de rest van het metselwerk te beschadigen. Voor het mooiste resultaat gebruikt de vakman dezelfde type steen, zodat er niets van de renovatie te zien is. Dit werkt hij af met nieuwe voegen.

Schoorsteen renoveren

Een schoorsteenrenovatie bestaat uit een aantal werkzaamheden:

 • Kapotte gevelstenen vervangen
 • Voegen vervangen
 • Loodslabben herstellen of vernieuwen
 • Eventueel impregneren

Deze werkzaamheden dragen bij aan het verbeteren van de uitstraling en het verhogen van de veiligheid. Er zijn verschillende redenen om een schoorsteenrenovatie uit te voeren, maar de belangrijkste is het optimaliseren van de conditie van je schoorsteen. Je vergroot ook de veiligheid, want door de conditie van de schoorsteen te verbeteren voorkom je een mogelijke schoorsteenbrand.

Raamdorpels vernieuwen

Raamdorpels hebben een belangrijke functie als het aankomt op vochtwering. Een raamdorpel loopt iets schuin af en steken uit onder het kozijn. Ze voeren het water bij het kozijn af en voorkomen zo dat regenwater in de gevel loopt. Als een dorpel beschadigd is, is het belangrijk om deze zo snel mogelijk te vervangen.

Je hebt hierbij verschillende opties:

 • Traditionele dorpel: hierbij metselen de vakmannen de dorpelstenen één voor één in.
 • Prefab dorpel: deze bestaat uit één deel. De kostprijs voor prefab dorpels ligt hoger, maar het plaatsen is goedkoper.

Naast de raamdorpels is het ook verstandig om te kijken of de latei aan vervanging toe is. De latei versterkt de draagconstructie bij een onderbreking in de gevel, zoals een raam of deur.

Gevelrenovatie met isolatie

Als je nog geen gevelisolatie hebt, dan is het een slimme keuze om hierin te investeren. Je besparing kan oplopen tot wel €800,- per jaar, waarmee je de investering binnen een paar jaar weer terugverdient! Op milieucentraal.nl lees je meer over de besparing van gevelisolatie.

Gevelisolatie is mogelijk op een aantal manieren.

Spouwmuurisolatie is goedkoop en snel geplaatst. Door de lage kosten verdien je spouwmuurisolatie al terug in 3 tot 5 jaar. Deze optie is alleen geschikt als er een spouw aanwezig is. Is die er niet? Kijk dan naar buitengevelisolatie.

Bij buitengevelisolatie plaatsen de vakmannen isolatiemateriaal tegen de buitenkant van je gevel. Dit kun je laten afwerken op verschillende manieren. Een gevelrenovatie met hout is populair: hierbij geef je de woning een warme en authentieke uitstraling. Een gevelrenovatie met crepi is in veel gevallen de goedkoopste optie. Hierbij laat je de gevelmuur stucen voor een egale uitstraling. Wil je liever niets aan de uitstraling veranderen? Kies dan voor een gevelrenovatie met steenstrips. Deze geven de illusie van een gemetselde muur, maar zijn veel goedkoper.

gevel renoveren


Gevel renoveren? Schakel een gevelrenovatie bedrijf in!

Kies voor het bedrijf met het beste aanbod en bespaar bovendien tot 40% op de kostprijs.


Subsidie voor gevelrenovatie

In sommige gevallen is het mogelijk een subsidie aan te vragen voor je gevelrenovatie. Dit is alleen het geval als je investeert in een goede gevelisolatie. De Subsidie Energiebesparing Eigen Huis is een subsidie van maximaal €10.000,- voor iedereen die investeert in minimaal twee energiebesparende maatregelen. Maak jij je huis helemaal energiezuinig dan loopt de subsidie op tot €15.000,-.

Gevelisolatie geldt dus als één van deze twee noodzakelijke maatregelen. Houd er rekening mee dat je gevel een minimale Rd-waarde van 3,5 m²K/W moet behalen. Meer weten over de subsidiemogelijkheden bij een gevelrenovatie? Lees dan verder op rijksoverheid.nl.

Op deze pagina lees je meer over eventuele vergunningen.

Zelf doen of een renovatiespecialist inschakelen?

Ga je zelf je gevel aanpakken of schakel je een gevelrenovatie bedrijf in? Veel mensen denken dat het grote voordeel van zelf je gevel renoveren de besparing op de kosten is. Maar is dat wel zo? Als je zonder ervaring je gevel gaat renoveren, is de kans op beschadigingen groot. Als je deze moet laten herstellen ben je verder van huis.

Het inschakelen van een renovatiespecialist heeft bovendien belangrijke voordelen:

 • Een garantie op het geleverde werk
 • De gevelrenovatie is snel afgerond
 • Je bent verzekerd van het mooiste resultaat

Besparen op een gevelrenovatie? Zo doet u dat!

Gevel renoveren zonder te veel uit te geven? Dat is zeker mogelijk met deze handige bespaartips! Kies bijvoorbeeld voor goedkope materialen en schakel een vakman in bij jou in de buurt in om de voorrijkosten zo laag mogelijk te houden.

Zo bespaar jij op de kosten van je gevelrenovatie:

 • Kies een vakman in de buurt en bespaar zo op de voorrijkosten.
 • Is de gevel van je buren ook aan een renovatie toe? Schakel samen een gevelrenovatie bedrijf in en regel zo een mooie kwantumkorting.
 • Kies voor goedkope materialen en technieken, zoals een goedkope voeg en een betaalbare raamdorpel om de kosten zo laag mogelijk te houden.
 • Vergelijk de prijzen van verschillende experts in jouw regio en bespaar zo tot 40% op de kosten.

gevelrenovatie vakman

Gevel laten renoveren? Bespaar op de kosten!

Gevel laten renoveren door een vakman? Je gevel krijgt een vernieuwde uitstraling en is bovendien beter beschermd tegen kou en neerslag. Kies zelf welke werkzaamheden je uit laat voeren om jouw gevel volledig te renoveren! Op zoek naar een vakman bij jou in de buurt?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt zo snel mogelijk de prijsopgaven van verschillende experts in jouw regio. Kies de vakman met het beste aanbod en bespaar zo tot wel 40% op de kosten. Geen zorgen, deze offerteaanvraag is gratis en vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast!

Gratis offertes vergelijken