Vind de beste specialist voor jouw project!

Gratis & vrijblijvend

Kozijnen renoveren

Zijn je houten, kunststof of metalen kozijnen versleten en beschermen ze je woning niet meer goed tegen vocht en wind? Dan is een renovatie van het kozijn precies wat je nodig hebt! Wil jij je kozijnen renoveren als onderdeel van woningrenovatie? Op deze pagina lees je alles over de mogelijkheden en kosten van een renovatie van je kozijnen. Ook lees je over waarom het verstandig is om daarvoor een vakman in te schakelen. Zoek je een specialist voor het renoveren van je kozijnen?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt snel een aantal gratis én vrijblijvende offertes van kozijnspecialisten bij je uit de buurt. Door deze te vergelijken, zie je snel welke vakman het beste bij je wensen past. Zo krijg je altijd de beste kwaliteit voor de gunstigste prijs!

Wanneer is een kozijnrenovatie nodig?

Is een raamkozijn verrot? Of zit er een beschadiging in een kunststof raamprofiel? Misschien denk je nu dat dat niet meer gemaakt kan worden en dat het kozijn moet worden vervangen. Gelukkig is dat in de meeste gevallen niet waar. Meestal kan een vakman je profielen renoveren. Een kozijn renoveren is ook nog eens veel goedkoper dan vervangen.

Wat doet een vakman met een renovatie van een kozijn?

Een specialist gebruikt bijvoorbeeld een reparatiefolie voor het repareren van kunststof of metalen profielen. Of hij verwijdert houtrot in houden profielen. Je kunt direct de beglazing moderniseren en kiezen voor isolerende HR++-beglazing.Voordeel kozijnen renoveren

Het renoveren van een raamkozijn heeft verschillende voordelen:

  • Renoveren is goedkoper dan vervangen.
  • Gerenoveerde of vernieuwde kozijnen geven je woning een nieuw en fris uiterlijk.
  • Ben je de kleur van je kozijnen zat? Met een opknapbeurt laat je gemakkelijk de kleur aanpassen met een laag verf.
  • Wanneer je raamprofielen zich weer in topconditie bevinden, is het lastiger in te breken in je woning.
  • Versleten raamprofielen isoleren meestal niet goed. Door deze te renoveren, of gedeeltelijk te vervangen, zorg je ervoor dat er geen kou meer naar buiten ontsnapt. Je krijgt de investering vanzelf terug doordat je jaarlijks op je energierekening bespaart!

Hoeveel kost het renoveren?

Het is lastig om prijzen van een renovatie van kozijnen van hout te geven, omdat deze van veel verschillende factoren afhankelijk zijn. De mate van beschadiging of veroudering is namelijk van grote invloed op de totaalprijs. Is een nieuwe laag verf genoeg, of moeten er gedeeltes van een raamkozijn vervangen worden? Of is het zelfs nodig een kunststof renovatieprofiel voor een kozijn te maken? De totaalprijs is geheel afhankelijk van de precieze werkzaamheden.

Wil je wel graag prijzen weten?

Dan vraag je het beste gratis offertes aan. Dat doe je binnen enkele minuten en daarna ontvang je snel een aantal gratis offertes. Deze vergelijk je thuis op je gemak, want de offerteservice is geheel vrijblijvend en zonder verplichtingen.

Wat kosten nieuwe kozijnen?

Materiaal Prijs per m² incl. isolatieglas*
Kunststof €700,- tot €800,-
Hout €750,- tot €900,-
Aluminium €800,- tot €950,-

*Let op: deze prijzen zijn incl. btw en arbeidskosten. Exacte prijzen weten? Gratis offertes aanvragen!

Renoveren kozijnen

Kozijnen renoveren of vervangen?

In de meeste gevallen is het mogelijk om oude kozijnen te renoveren. Een nieuwe laag verf doet vaak wonderen en kleine beschadigingen kan de kozijnspecialist gemakkelijk repareren. Ook vervangt hij een gedeelte van een profiel met nieuw materiaal als dat nodig is.

Wanneer is vervangen nodig?

Wanneer een kozijn niet alleen aan de buitenkant, maar ook van binnen ernstig beschadigd is, zal de kozijnenspecialist waarschijnlijk adviseren de profielen geheel te vervangen. Repareren zal dan ook duurder zijn dan vervangen. Dit is een mooi moment om te bedenken of je misschien liever kunststof kozijnen laat plaatsen met een uitstekende isolatiewaarde.

Besparen op de kosten van kozijnen renoveren?

Vergelijk gratis offertes en kies de specialist met de beste prijs!

Hoe wordt een kozijn gerenoveerd?

De kozijnspecialist begint met een uitgebreide inspectie van de profielen. Hij kijkt of er houtrot is of andere beschadigingen en of de verf er nog goed op zit.

Het repareren van raamprofielen begint met het schuren van de verflaag. Eventuele beschadigingen zijn hierna snel te repareren. Zo nodig vervangt de specialist een gedeelte van een profiel met nieuw hout.

Als alle beschadigingen verholpen zijn, brengt de vakman eerst een of meerdere lagen grondverf aan. Deze zorgen ervoor dat de laag lak goed hecht en strak aangebracht kan worden. Het aanbrengen van de lak is de laatste stap. Je hebt ruime keuze uit verschillende kleuren en verfsoorten. Voor buitenverfwerk adviseren experts hoogglanslak, omdat deze lak het sterkst is.

Houten kozijnen renoveren

De renovatie van houten kozijnen bestaat altijd uit het verven van de profielen. De specialist kijkt eerst goed of er beschadigingen in het hout zijn. Hierbij moet je denken aan houtrot of een ontbrekende verflaag. Deze beschadigingen repareert hij eerst.

Als de kozijnen weer gerepareerd zijn, is het tijd voor de verflaag. De vakman brengt een of meerdere lagen grondverf aan en vervolgens de laklaag. Hoogglanslak is voor de buitenkant van je woning de beste verfsoort, waar je het langst plezier van hebt.

Kunststof kozijnen renovatie

Een beschadiging aan een kunststof kozijn is erg vervelend, omdat het raamkozijn dan vaak niet goed meer isoleert. Gelukkig is een reparatie vaak mogelijk met een speciale reparatiefolie.

Veel mensen weten niet dat het ook mogelijk is je kunststof profielen een nieuwe kleur te geven. Met een speciale folie geeft de kozijnen de uitstraling die je wenst. De folie is in iedere kleur verkrijgbaar, maar ook met bijvoorbeeld een houtlook. Zo zijn je kunststof kozijnen niet van echte houten te onderscheiden!

Kunststof kozijn

Stalen kozijnen renoveren

In de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw waren stalen kozijnen erg populair om hun ranke uiterlijk. Een reparatie van stalen kozijnen is door een vakman vaak te repareren. Vaak blijft de reparatie wel zichtbaar.

Je kunt er ook voor kiezen om nieuwe stalen profielen te plaatsen. Moderne profielen zijn voorzien van isolatiekamers, waardoor je veel minder warmteverlies ervaart. Je hebt niet langer last van tocht, vocht en roest. Kunststof profielen zijn goedkoper, maar stalen profielen veel slanker. Bovendien geven ze een modern karakter aan je woning.

Aluminium kozijn renovatie

Heb je een oudere woning gekocht en wil je de kozijnen vernieuwen? Dan zijn aluminium kozijnen een goede optie. Deze profielen staan bekend om hun moderne en industriële uiterlijk, waarmee je je woning en eigen stijl geeft.

Aluminium heeft als groot voordeel dat het een sterk materiaal is. Dat heeft echter als nadeel dat beschadigingen lastig en niet goedkoop te repareren zijn. Een specialist kan veel reparaties snel en vakkundig uitvoeren. Wil je je kozijnen een nieuwe kleur geven? Schakel dan een vakman in om het aluminium te verven.

Oude kozijnen renoveren

Heb je een monumentale woning gekocht en wil je deze opknappen? Bij een grote renovatie worden vaak ook de kozijnen meegenomen. Hoe werkt kozijn renoveren bij een monumentaal pand? Deze profielen vragen een speciale aanpak. Het model kozijn dat is toegepast, is afhankelijk van het bouwjaar van het huis.

Wanneer je de kozijnen wilt laten vervangen, ben je gebonden aan voorschriften. Zo moet het uiterlijk behouden blijven en moet je vaak (hard)houten profielen kiezen. Hoe verbeter je de isolatie dan optimaal? Laat ook de beglazing vervangen en kies voor gelaagd isolatieglas. Dit heeft de uitstraling van vroeger, maar dan met een moderne isolatiewaarde.

Wil je een vakman inschakelen voor een kozijnrenovatie?

Vergelijk gratis én vrijblijvend offertes!

Renovatieprofiel kozijn: wat is dit?

Een renovatieprofiel is een kunststof of aluminium kozijn met een verdiept liggende profiel. Dit profiel zorgt ervoor dat je een authentiekere uitstraling krijg dan bij een vlakliggend profiel, wat voor kunststof gebruikelijk is. Dit raamprofiel is ook bekend onder de termen blokprofiel of Holland profiel.

De authentieke uitstraling maakt een renovatieprofiel zeer geschikt voor renovaties. Dit profiel past uitstekend binnen een oudere en karakteristieke uitstraling. Bovendien is de breedte van een renovatieprofiel aangepast aan de standaardbreedte van een ‘oud’ profiel. Dit maakt een renovatie veel gemakkelijker.

Maar ook bij nieuwbouwwoningen geeft dit profiel een luxueuzere uitstraling dan een vlakliggend profiel.

Voordelen van het inschakelen van een kozijnspecialist

Zijn de kozijnen van je huis aan een opknapbeurt toe? Of wil je houten profielen vervangen door energiebesparende kunststof profielen? Wat voor kozijnrenovatie je ook kiest, het is altijd verstandig om een professionele vakman in te schakelen?

Waarom? Met een vakman ben je verzekerd van kwaliteitswerk.

De voordelen van een specialist op een rij:

  • Een kozijnrenovatie is echt vakwerk, er is veel specialistische kennis en ervaring nodig om tot een mooi resultaat te komen.
  • Een vakman heeft de beste gereedschappen en materialen tot zijn beschikking.
  • Via de offerteservice vind je altijd een geschikte expert tegen een gunstige prijs.

Kozijnspecialist

Kozijnen laten renoveren? Bespaar op de kosten!

Met een kozijnrenovatie zorg je ervoor dat je raamprofielen er weer tiptop uitzien. Bovendien is je woning beter beschermd tegen wind en kou. Ook bespaar je met beter isolerende raamkozijnen jaarlijks op een energierekening! Wil je een kozijnrenovatie laten uitvoeren, maar weet je niet wat voor jouw woning de beste keuze is? Een kozijnexpert voorziet je ook graag van meer informatie en deskundig advies.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

De offertes zijn geheel vrijblijvend en ze kosten je ook niets. Door offertes te vergelijken, kies je de vakman die het best bij je wensen past. Er is altijd een kozijnspecialist in de buurt die je graag van dienst is!