Vind het beste renovatiebedrijf in Hoorn

Kom gemakkelijk en snel in contact met renovatiebedrijven uit Hoorn en omgeving. Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten.

Gratis & vrijblijvend

Renovatiebedrijven Hoorn

Alle 45 renovatiebedrijven in Hoorn

Compleet overzicht van alle renovatiebedrijven in Hoorn

Gratis offertes vergelijken Vergelijk offertes en bespaar!

In Hoorn zijn 45 renovatiebedrijven beschikbaar. Onderstaand een overzicht van alle renovatiebedrijven bij jou in de buurt. Ieder renovatiebedrijf in deze gids is handmatig geselecteerd door Renovatie-Nu.nl.

Renovatiebedrijf Hoorn inschakelen?

Via ons vind je altijd een geschikt renovatiebedrijf voor jouw project. Schakel een vakman in voor totaalrenovatie, aanbouw, of gevelrenovatie, badkamerrenovatie, keukenrenovatie, het vervangen van tegels, vloerrenovatie, kozijnen, dakkapellen, metselwerken, traprenovatie of vochtbestrijding.

Hoorn is een plaats in de provincie Noord-Holland en telt 72172 inwoners, bestaande uit 35614 mannen en 36558 vrouwen. De gemiddelde leeftijd is 39 jaar. In totaal heeft Hoorn 31902 huishoudens. Per 709 huishoudens is er 1 renovatiebedrijf beschikbaar.

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden voor jouw project? Start nu je gratis offerteaanvraag en vergelijk meerdere renovatiebedrijven uit ons overzicht. Je ontvangt op korte termijn diverse vrijblijvende reacties van bedrijven aansluitend bij jouw renovatieproject!

Handige artikelen:

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Overzicht van alle 45 renovatiebedrijven in Hoorn

Vergelijk offertes en bespaar op de kosten!


renovatie Hoorn

Renovatiebedrijf Hoorn: vind snel en eenvoudig een vakman!

Een renovatiebedrijf uit Hoorn voert jouw renovatie snel en vakkundig uit! Renovatiebedrijven zorgen voor de beste kwaliteit en nemen jou veel zorgen uit handen. Op zoek naar een vakman bij jou in de buurt?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Na je offerteaanvraag ontvang je zo snel mogelijk meerdere prijsopgaven van bedrijven bij jou in de buurt. Vergelijk de prijzen en kies het renovatiebedrijf met het beste aanbod.

Op deze pagina lees je alles over de werkzaamheden die een renovatiebedrijf aanbiedt. Je leest wat renoveren ongeveer gaat kosten en wat de voordelen zijn van het inschakelen van vakmannen.

Wat is renoveren?

Door je woonhuis te renoveren of vernieuwen verander je onderdelen van je woning. Pak bijvoorbeeld je verouderde keukenblok aan door het aanrechtblad te vervangen of door de keukenkastjes van nieuw folie te voorzien. Of plaats nieuw sanitair of schakel een renovatiebedrijf in voor het schilderen van de wanden of het plafond. Een totaalrenovatie is uiteraard ook een optie. Deze vorm van woningrenovatie zorgt ervoor dat je gehele woning opgeknapt wordt.

Waarom een renovatiebedrijf inschakelen?

Het inschakelen van een renovatiebedrijf uit Hoorn heeft een aantal belangrijke voordelen: zo ben je verzekerd van de beste kwaliteit en weet je zeker dat de werkzaamheden zo snel mogelijk afgerond zijn.

De grootste voordelen van een renovatiebedrijf op een rijtje:

 • Renovatiebedrijven zorgen voor de beste kwaliteit.
 • De renovatiewerkzaamheden zijn zo snel mogelijk afgerond.
 • Je krijgt vaan een garantie op het afgeleverde werk.
 • De vakmannen geven je een persoonlijk en professioneel advies.

renovatie huis kosten

Wat kost een huis renoveren?

Huis renoveren en benieuwd naar de kosten? De prijzen van renovatiebedrijven in Hoorn verschillen: dat komt omdat elk renovatiebedrijf zijn eigen tarieven mag bepalen.

Als je een totaalrenovatie uitvoert in een huis van maximaal 100 m², houd dan rekening met een gemiddelde prijs van €400,- tot €500,- per m³. Bij een gemiddeld huis, met een oppervlak van 150 m² liggen de kosten per m³ lager: rond de €350,- tot €400,- per m³. Voor een groot huis betaal je per m³ nog iets minder, gemiddeld €300,- tot €350,-. Natuurlijk zijn de kosten volledig afhankelijk van de werken en de materialen die gebruikt worden.

Volledige renovatie huis: kosten

Complete huis renovatie Kosten per m³
Klein huis (100 m²) €400,- tot €500,-
Gemiddeld huis (150 m²) €350,- tot €400,-
Groot huis (200 m²) €300,- tot €350,-

*Let op: dit zijn richtprijzen. Exacte kosten weten? Vraag gratis offertes aan!


Wil je geen totaalrenovatie van je huis uitvoeren maar wil je alleen bepaalde onderdelen renoveren? Hieronder vind je de prijzen van verschillende onderdelen. Een badkamerrenovatie kost ongeveer €3.500,- tot €20.000,-, afhankelijk van de afmetingen, materialen en werkzaamheden. Een keukenrenovatie wordt al uitgevoerd vanaf €1.500,- tot €6.000,-.

Renovatiekosten: per onderdeel

Onderdeel Gemiddelde kosten*
Aanbouw €18.000,- tot €24.000,-
Dakkapel €3.500,- tot €4.500,-
Badkamer €3.500,- tot €20.000,-
Toilet €1500,- tot €3500,-
Keuken €1.500,- tot €6.000,-
Verlichting €100,- tot €2.000,-
Deuren €50,- tot €250,-
Gevel €50,- tot €250,-
Trap €50,- tot €250,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen van renovatiebedrijven Hoorn. Vraag gratis offertes aan en bespaar op de kosten!


Besparen op de kosten van een renovatie bedrijf in Hoorn?

Vergelijk offertes en kies het renovatiebedrijf met het beste aanbod!

Gratis offertes vergelijken


renovatiebedrijf Hoorn

Wanneer huis renoveren?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je graag je huis wilt laten verbouwen. Bijvoorbeeld omdat je niet meer tevreden bent met je keukenruimte of badkamer, of omdat het te veel verouderd is. Hierbij gaat het niet altijd om een grote verbouwing, want ook met kleine renovatiewerken verander je veel. Zo krijg jij ook je droomwoning!

Algemene renovatiewerken

Renovatiebedrijven voeren veel algemene renovatiewerken uit. Wat zijn algemene renovatiewerken? Wanneer we spreken over algemene renovatiewerken, dan gaat het vooral om werkzaamheden die regelmatig uitgevoerd worden. Denk aan een keukenrenovatie, badkamerrenovatie of gevelrenovatie.

Deze algemene renovatiewerken vergroten het wooncomfort in huis enorm. De renovatie doet je huis ook stijgen in waarde, dus het is zeker een waardevolle investering. Wel raden we je aan hiervoor een ervaren renovatiebedrijf in te schakelen, zodat je verzekerd bent van de beste kwaliteit.

Kleine renovatiewerken

Kleine renovatiewerken zijn kleine aanpassingen in en aan je woning. Zelfs met kleine aanpassingen kun jij je woning renoveren en zo de waarde verhogen. Voorbeelden van kleine renovatiewerken zijn:

 • Schilderwerken
 • Timmerwerk
 • Tegelwerk
 • Traprenovatie
 • voegwerken

Het voordeel van kleine renovatiewerken is dat ze vaak binnen één of enkele dagen zijn afgerond. Je hebt dus geen last van een langdurige verbouwing.

Totaalrenovatie

Het is ook een optie om een totaalrenovatie uit te voeren. Dit is een totale renovatie aan het huis: denk aan een combinatie van een dakrenovatie, gevelrenovatie en verschillende renovatiewerken in het huis.

Wanneer is een totaalrenovatie een optie?

Als jij je woning volledig wilt renoveren is een totaalrenovatie een goed idee. Let wel op: een totaalrenovatie vereist flink wat tijd en is een grote investering. Dit wordt daarom vooral gedaan bij oude of vervallen woningen.

Besparen op de kosten? Vul het offerteformulier in voor gratis offertes!

renovatiewerken

Renovatie Hoorn: welke renovatiewerken?

Een renovatie van je woning is mogelijk op heel veel verschillende manieren. Voor je op zoek gaat naar renovatiebedrijven is het slim om bij jezelf te kijken wat je wensen zijn. Voldoet de badkamer niet meer aan de wensen of ben je vooral toe aan extra ruimte in huis?

Wil jij je woning renoveren?

Dat kan onder andere met deze renovatiewerkzaamheden:

 • Badkamerrenovatie: hierbij vervang je het sanitair en de tegels. Bij een complete renovatie is het ook mogelijk om de indeling om te gooien.
 • Keukenrenovatie: door de keukendeurtjes, -kastjes en de -apparatuur te vervangen krijgt jouw keuken een compleet nieuwe uitstraling.
 • Gevelrenovatie: dit bestaat uit verschillende werkzaamheden die het uiterlijk en de kwaliteit van de gevel verbeteren, zoals het vervangen van voegen, kapotte gevelstenen vernieuwen en eventueel zelfs gevelbekleding aanbrengen.
 • Traprenovatie: een renovatie aan de trap verhoogt de veiligheid. Dit bestaat uit onder meer het plaatsen van trapbekleding of het schilderen van houten trappen.
 • Kozijnen renoveren: het schuren en schilderen van houten kozijnen of het verwijderen en plaatsen van nieuwe kozijnen.
 • Aanbouw: een extra ruimte om het woonoppervlak te vergroten: hiermee verhoogt de woning flink in waarde.
 • Dakkapel plaatsen: een dakkapel vergroot de loopruimte op de slaapkamer en zorgt voor extra lichtinval.
 • Vloerrenovatie: een vloerrenovatie kan verschillende dingen betekenen. Je kunt een nieuwe vloer laten plaatsen, maar het is ook mogelijk de houten vloer te schuren en oliën of zelfs schilderen.

Verschil tussen renovatie en verbouwing

Een renovatie en een verbouwing lijken veel op elkaar, maar er zijn toch kleine verschillen. Bij een verbouw gaat het om het uitbreken, uitbreiden of het bouwen van een aanbouw. Een woning zal na een verbouwing waarschijnlijk meer vierkante meters tellen. Met een renovatie pas je je woonhuis juist aan naar je eigen wensen, bijvoorbeeld om je huis duurzamer te maken of door onderdelen te vernieuwen. Een renovatie en verbouwing gaan vaak hand in hand.

Restaureren is niet hetzelfde als renoveren. Bij een restauratie worden alleen originele materialen en methoden gebruikt om de authentieke uitstraling te herstellen. Bij renoveren is het minder van belang om de authentieke uitstraling te behouden.

inschakelen renovatiebedrijf Hoorn

Waarop letten bij inschakelen renovatiebedrijven Hoorn

Waar moet je op letten als je een renovatie in Hoorn laat uitvoeren? Het vinden van renovatiebedrijven lijkt misschien moeilijk: wij vertellen je daarom graag waar je op moet letten bij het selecteren van een renovatiebedrijf. Op Consumentenbond.nl vind je ook handige tips bij het vinden van betrouwbare renovatiebedrijven.

 • Specialisatie: in welke werkzaamheden is het renovatiebedrijf gespecialiseerd? Kies voor een bedrijf die ervaren is in de werkzaamheden die jij wilt uitvoeren. Een aanbouw realiseren vereist nou eenmaal andere vaardigheden dan een keuken- of badkamerrenovatie. Kijk direct ook naar de stijl van de renovatiebedrijven en kijk of dit aansluit bij je wensen.
 • Kies een renovatiebedrijf uit je eigen regio. Dit heeft als voordeel dat plaatselijke renovatiebedrijven vaak een reputatie hoog te houden hebben. Bovendien bespaar je op voorrijkosten, omdat het renovatiebedrijf niet te ver hoeft te rijden.
 • Let op keurmerken. Deze geven aan dat een bedrijf of de gebruikte producten en materialen voldoen aan kwaliteitseisen. Een belangrijk keurmerk is het Bouwgarant-keurmerk. Als renovatiebedrijven beschikken over het Bouwgarant-keurmerk dan worden ze elke 3 jaar getoetst op vakmanschap, kwaliteit en betrouwbaarheid. Meer hierover lees je op skgikob.nl. Een ander belangrijk keurmerk is KOMO: dit geeft aan dat producten of materialen voldoen aan kwaliteitseisen. Meer hierover lees je op komo.nl.

Gratis - Vrijblijvend

Renovatie woning: 4 tips om te besparen

Je wilt natuurlijk niet te veel betalen voor een renovatiebedrijf! Daarom hebben wij nog een aantal handige tips voor je. Zorg er bijvoorbeeld voor dat alles netjes opgeruimd is voor de renovatiewerken en dat de vakmannen overal bij kunnen. Wil je een gevelrenovatie laten uitvoeren? Dan is het handig dat je bijvoorbeeld eventuele plantenbakken alvast weghaalt. Of haal schilderijen en lampen van de binnenmuur af als je wilt dat een renovatiebedrijf deze gaat schilderen.

Zo bespaar je op de renovatiewerken:

 • Doe kleine renovatiewerken zelf.
 • Zorg ervoor dat de specialisten direct kunnen beginnen door alles netjes op te ruimen.
 • Schakel een renovatiebedrijf uit de buurt in en bespaar op de voorrijkosten.
 • Vergelijk offertes van specialisten uit de regio en je weet zeker dat je niet te veel betaalt.

Woningrenovatie Hoorn: recht op subsidie?

Besparen op de prijs? Maak dan gebruik van subsidies! Kijk op eigenhuis.nl voor meer informatie over beschikbare subsidies voor een renovatie. Bijvoorbeeld subsidieregelingen vanuit de gemeente of een premie speciaal voor monumenten. Ook vind je hier meer informatie over een aantal leningen met aantrekkelijke voorwaarden.

Over de arbeidskosten voor het isoleren, schilderen, behangen en stukadoren hoef je maar 9% btw te betalen. Dit geldt alleen voor woningen die ouder zijn dan twee jaar. Het verlaagde btw-tarief is daarnaast alleen van toepassing op de arbeidskosten van een woningrenovatie. Over de materiaalkosten betaal je het normale tarief van 21%. Op de website van de Belastingdienst lees je hier meer over.

Op deze pagina lees je meer over een eventuele bouwvergunning.

huis renoveren Hoorn

Huis renoveren? Gratis offertes vergelijken!

Een renovatie in Hoorn is sneller en efficiënter afgerond met de hulp van een ervaren renovatiebedrijf. Vergelijk gratis de prijzen van meerdere renovatiebedrijven en kies zo voor de vakman met het beste aanbod! Zo bespaar je tot wel 40% op de totaalprijs. Op zoek naar een vakman bij jou in de buurt?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag ontvang je zo snel mogelijk de gratis offertes in je mailbox. Deze aanvraag is gratis en helemaal vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast.

Gratis offertes vergelijken